Любима поредица
+14
Rimikari
Арвен
Nastee
Aurora Bolearis
IvanHelsing
ogunche
Freki
Лю
ali band
Grethor
angya
vboychev
ReaperGirl
Еск
18 posters
Death's domain :: Дискът :: Книги
Страница 3 от 3
Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Любима поредица
Не е издавана, според слуховете из интернет от Вузев не можели да намерят преводач, който да се справи с шотландско-келтския диалект на Nac Mac Feegle. Ach, crivens!
Като се замисля, на български действително би загубило доста от чара си - ще трябва да се използва доста "селски" жаргон.

Dermatek- Брой мнения : 7
Registration date : 28.09.2007
Character sheet
Раса:
Не се бях сещал за това, но да - аз също се затруднявам. Иначе книгите са сравнително нови. Казвам сравнително. Wintersmith примерно, третата от поредицата е излязла преди Making Money и след Thud!
Nastee- Брой мнения : 193
Registration date : 24.07.2007
Character sheet
Име: Гад
Раса: Човек
Както вече споменах , любимата ми поредица е тази за Ринсуинд , но искам да споделя нещо друго ( с риск някои от потребителите на форума да ми се нахвърлят с крясъци : "На кладата!" ; някои може и да преминат границата на добрия разум , крещейки : "Убийте това сексистко/фройдистко/шовинистко прасе ! ) !

Всички герои и поредици са адски забавни , невероятни и уникални ....(сигурно предчувствате голямото "НО"
) ..... , НО ( Дааааа ! Няма да мине без него !
) докато книгите от поредиците за Ринсуинд , Стражата и СМЪРТ ги чета на един дъх , тези от поредицата за Вещицитеееее ......... хм ....... голяяяяма мъка докато завърша някоя от книгите . Не ме разбирайте погрешно - книгите са си супер , всичко необходимо си имат : история , персонажи , хумор , ..... но някак си при книгите за тях винаги така се получава . Нещо подобно има и в другите поредици : в тази за СМЪРТ ако има нещо което да не ми харесва или по-скоро да ми харесва по-малко от останалото - това е всеобщата любимка Сюзън
В книгите за Стражата пък незнайно защо отново съм настроен по-критично към героите с XX-хромозоми
( сещате се кои
) !
Нека боговете от Света на Диска ме закрилят от (оправданата) ярост на нежната половинка на форума
( половинка?!?! та те са мнозинство
) !
П.П. Ако и боговете не ми помогнат , ще се обърна към "the one and only" Ал Бънди и неговата ВЕЛИКА организация : NO MA'AM ( National Organization of Men Against Amazonian Masterhood ) !

Всички герои и поредици са адски забавни , невероятни и уникални ....(сигурно предчувствате голямото "НО"

Нека боговете от Света на Диска ме закрилят от (оправданата) ярост на нежната половинка на форума

П.П. Ако и боговете не ми помогнат , ще се обърна към "the one and only" Ал Бънди и неговата ВЕЛИКА организация : NO MA'AM ( National Organization of Men Against Amazonian Masterhood ) !

A_D_P_10- Брой мнения : 655
Registration date : 08.08.2007
Character sheet
Име: Кирил
A_D_P_10 написа: В книгите за Стражата пък незнайно защо отново съм настроен по-критично към героите с XX-хромозоми![]()
( сещате се кои
![]()
![]()
) !
Езвеняам са, ама нещо не ми чатка чаткалото закво стаа дума... Може и от него да е, може и от тва че туй тряаше да го уча тая година, пък още не съм си почнала учебниците... Знам ли. Тааа литъл експланейшън?
БТВ (не, не рекламирам тв програмата, благодаря много, ама щом я няам тука няа и да я рекламирам), защо ли надушвам че става дума за мене? Бъркам ли?
angya- Брой мнения : 613
Registration date : 06.07.2007
Character sheet
Име: Angya
Раса: Върколак
angya написа:A_D_P_10 написа: В книгите за Стражата пък незнайно защо отново съм настроен по-критично към героите с XX-хромозоми![]()
( сещате се кои
![]()
![]()
) !
Езвеняам са, ама нещо не ми чатка чаткалото закво стаа дума... Може и от него да е, може и от тва че туй тряаше да го уча тая година, пък още не съм си почнала учебниците... Знам ли. Тааа литъл експланейшън?
БТВ (не, не рекламирам тв програмата, благодаря много, ама щом я няам тука няа и да я рекламирам), защо ли надушвам че става дума за мене? Бъркам ли?
Като един същински върколак

Структурата на ДНК на мъжа и жената се различава в последната двойка хромозоми , откъдето идва и формирането на половите белези . Та тази последна двойка хромозоми при жените е XX , а при мъжете е XY ! Та след този кратък урок по биология

Character sheet
Знаех си аз! Моя нос не е лъгал от години! Даже май никога...
И какъв им е проблема на женските персонажи?... Хич нямам намерение да се заяждам, само ми е интересно (:
И какъв им е проблема на женските персонажи?... Хич нямам намерение да се заяждам, само ми е интересно (:
Character sheet
И аз не съм сигурен защо ! Да кажа че не ми харесват , ще излъжа , тъй като едва ли има нещо от Света на Диска , което да не ми харесва ! И все пак ако в книгите има някой или нещо , което да ми харесва по-малко от останалото , винаги това са женските персонажи . Оттук идва и трудното прочитане на книгите от поредицата за Вещиците , тъй като там властва матриархата .

Character sheet
Е, спокойно, никой няма да ти се нахвърли с вили и лопати 
И мен Сюзън ме дразни и то не малко. И Веселка, примерно, не е толкова интересна, макар и тя да си има своите попадения (много ме дразнеше в Глинени крака, нали там се появи за пръв път, някаква наивно-глуповата такава)
Но пък за вещиците не съм съгласна! Просто няма такъв образ като леля Ог!

И мен Сюзън ме дразни и то не малко. И Веселка, примерно, не е толкова интересна, макар и тя да си има своите попадения (много ме дразнеше в Глинени крака, нали там се появи за пръв път, някаква наивно-глуповата такава)
Но пък за вещиците не съм съгласна! Просто няма такъв образ като леля Ог!

Freki- Один ме чеше зад ушите
- Брой мнения : 292
Registration date : 13.07.2007
Character sheet
Име: Фреки
Леля Ог и останалите от поредицата за Вещиците сами по себе си , са си много оригинални персонажи , ......но ..... някак си толкова много вещици накуп ми идват вповече .

Character sheet

Шегичка, не мога да се сдържам... "Прекалено много майтапи, прекалено много майтапи ми идват в главата!!!"

Character sheet
Така си е ! Едва ли бих ги изтраял ! 

Character sheet