Екранизации на книги
+4
IvanHelsing
Freki
ReaperGirl
Еск
8 posters
Страница 1 от 1
Екранизации на книги
Много ли ви дразнят или пък ви харесва да видите някоя своя любима книга "въплътена"? Или най-вероятно зависи от случая, а? Избройте свои (не)любими екранизации!
Еск- Чирак на Смърт
- Брой мнения : 255
Registration date : 05.07.2007
Character sheet
Име: Вампс
Раса: Вампир
Re: Екранизации на книги
ВЛАСТЕЛИНЪТ, ИНТЕРВЮТО И ДЯДО ПРАС СА МИ ЕДНИ ОТ ЛЮБИМИТЕ, СЪЩО ТАКА МИ ХАРЕСВАТ КОЛЕДНА ПЕСЕН, МОБИ ДИК И ФРАНКЕНЩАЙН, ПРОДУКЦИИ НА ХОЛМАРК

ReaperGirl- малката жетварка
- Брой мнения : 329
Character sheet
Име: DEATH
Раса: Антропоморфна персонификация -
По Холмарк гледала ли си "Землемория"?
А "Франкенщайн" нито успях да го гледам на филм, нито намерих книгата.

А "Франкенщайн" нито успях да го гледам на филм, нито намерих книгата.

Еск- Чирак на Смърт
- Брой мнения : 255
Character sheet
Име: Вампс
Раса: Вампир
ГЛЕДАХ ГО ПРЕДИ ВРЕМЕ ПО BTV. КОЛКОТО ДО ФРАНКЕНЩАЙН - АКО НАМЕРИШ ФИЛМА - ДОБРЕ, НО КНИГАТА ТИ Я ПРЕПОРЪЧВАМ САМО КОЛКОТО ДА СИ ЗАПОЗНАТА С ИСТОРИЯТА, НА МЕН МИ БЕШЕ БЕЗБОЖНО ТЪПА...
Character sheet
Обикновенно са ми голямо разочарование
Харесват ми Зеленият Път и Изкуплението Шоушенк, по новелите на Ст. Кинг. За други май не се сещам. Не могат да се сравнят с книгите.
Искам да изгледам "Параграф 22" и "1984", книгите са страхотни а 1984 ми е в топ 5.
Много ми се искаше да направят филм по Пратчет и когато най-накрая се появи (Дядо Прас) ми беше голямо разочарование. Оттеглям отколешното си желание да направят филм по Хрониките на Амбър. Сигурно няма да мога да издържа на напъните
Харесват ми Зеленият Път и Изкуплението Шоушенк, по новелите на Ст. Кинг. За други май не се сещам. Не могат да се сравнят с книгите.
Искам да изгледам "Параграф 22" и "1984", книгите са страхотни а 1984 ми е в топ 5.
Много ми се искаше да направят филм по Пратчет и когато най-накрая се появи (Дядо Прас) ми беше голямо разочарование. Оттеглям отколешното си желание да направят филм по Хрониките на Амбър. Сигурно няма да мога да издържа на напъните

Freki- Один ме чеше зад ушите
- Брой мнения : 292
Registration date : 13.07.2007
Character sheet
Име: Фреки
Раса: Върколак
БАЙ ДЪ УЕЙ, ЗАПОЧНАЛИ СА ЕКРАНИЗАЦИИТЕ НА "ЦВТЪТ НА МАГИЯТА" И "ФАНТАСТИЧНА СВЕТЛИНА", ТАЗИ СУТРИН ПОЛУЧИХ СЪОБЩЕНИЕ, ЧЕ НЕБИРАТ ХОРА ЗА МАСОВКИТЕ... *ПОДСМРЪК*
Character sheet
По принцип харесвам екранизации, когато ме мързи да прочета книгата
Любими са ми Дядо Прас и LOTR, а от Хари Потър филмите по-голяма тъпня не мога да намеря...

IvanHelsing- White&Nerdy
- Брой мнения : 115
Registration date : 16.07.2007
Character sheet
Име: Ivan Helsing
Раса: Човек
Ами Хари потъровите филми са добри....не толкова колкото книгите(макар че последната по мое мнение беше боза)..но добри...лъвът, Вещицата и Дрешникът от Хрониките на нарния беше добър интересно обаче защо направиха филм по трета книга от поредицата о.О....филма ми се стори по сериозен от самите книги...Списъкът на Шиндлер е доста добър филм....имайке се предвид че Спилбърг го е правил нормално...филма е стращно добър....книгата ми се струва големичка но....не се знае....а Властелина...вярно добър е...доста добър...бих казала изумителен но някак тая Среда земя и тоя мордор не ме грабнаха...на Двете кули откровено казано щях да заспя...така и не изледах третата част
Aurora Bolearis- Брой мнения : 52
Registration date : 26.07.2007
Character sheet
Име: Фурея Локър
Раса: -
Ммм, властелина си ме кефи отсякъде, жалко, че ги гледах в реда 213, ама хайде... Обаче не са като книгата, въобще не са...
Относно Нарния: направили са екранизация на третата книга от поредицата просто защото тя е най-известна. Доколкото знам, по нея има и анимация, но ако съм я гледала, било е мноооого отдавна...
Относно Нарния: направили са екранизация на третата книга от поредицата просто защото тя е най-известна. Доколкото знам, по нея има и анимация, но ако съм я гледала, било е мноооого отдавна...
angya- Брой мнения : 613
Registration date : 06.07.2007
Character sheet
Име: Angya
Да, но след като екранизираха Третата Нарния аз се заинтересувах от книгите и ги прочетох....мисля че много хора са постъпили така...не е честно да зарежат работата по средата 

Character sheet
Hm, ekranizacii po knigi... V povecheto sluchai sa mi haresvali, no vse pak otivam s naglasa che ne mogat da poberat cqlata kniga i nadejda da ne omajat ostanaloto =] S golqmo neturpenie ochakvah Putevoditelq na D. Adams i za radost se poluchi chudesno. Dai boje napravqt i produljenie s Restoranta...
Nastee- Брой мнения : 193
Registration date : 24.07.2007
Character sheet
Име: Гад
А, ето един филм, който трябва да гледам.
Character sheet
Пътеводителят беше страшен филм....такъв филм нема^^^^
Character sheet
Пътеводителят ако наистина е добър трябва да се гледа, просто книгите са... Абе не съм ги чел, но са ми преразказвали част от тях. Ако филма е на половина като тях трябва да си го изтегля. Как беше на английски, Hitchhiker's Guide To The Galaxy?
IvanHelsing- White&Nerdy
- Брой мнения : 115
Registration date : 16.07.2007
Character sheet
Име: Ivan Helsing
Dam. Jalko che sami si reznaha glavata kato pusnaha filma po kinata zaedno s Epizod 3.
Nastee- Брой мнения : 193
Registration date : 24.07.2007
Character sheet
Име: Гад
Екранизации по книги - не съм им особено голям фен.Примерите за това са толкова много , че.......
Смятах , че да се направи филм по книгите за "Света на диска" и "Пътеводителя" на Д.Адамс е непосилна задача и до някъде се оказах прав.Казвам "до някъде" , тъй като да си призная честно , сами по себе си , "The Hitchhiker's Guide To The Galaxy" и "Hogfather" са си повече от приятна изненада , но при едно неизбежно съпоставяне с едноименните книги , е все едно , Милко Калайджиев да излезе след изпълнение на Андреа Бочели.
Разбира се има и изключения...Незнайно защо в момента се сещам само за "изключения" по книги на Стивън Кинг
: "Misery" , "The Green Mile" , "The Shawshank Redemption" и "Stand By Me" , които са наистина много , ама много добри филми.
А , сетих се и за още един : "Stalker" , по едноименния роман на най-големите руски фантасти - братя Стругацки , но там причината да се получи толкова добра екранизация е АНДРЕЙ ТАРКОВСКИ - определено един от най-великите режисьори.
Олееее , за още колко се сетих , но по-добре да спра до тук...
Смятах , че да се направи филм по книгите за "Света на диска" и "Пътеводителя" на Д.Адамс е непосилна задача и до някъде се оказах прав.Казвам "до някъде" , тъй като да си призная честно , сами по себе си , "The Hitchhiker's Guide To The Galaxy" и "Hogfather" са си повече от приятна изненада , но при едно неизбежно съпоставяне с едноименните книги , е все едно , Милко Калайджиев да излезе след изпълнение на Андреа Бочели.

Разбира се има и изключения...Незнайно защо в момента се сещам само за "изключения" по книги на Стивън Кинг

А , сетих се и за още един : "Stalker" , по едноименния роман на най-големите руски фантасти - братя Стругацки , но там причината да се получи толкова добра екранизация е АНДРЕЙ ТАРКОВСКИ - определено един от най-великите режисьори.
Олееее , за още колко се сетих , но по-добре да спра до тук...

A_D_P_10- Брой мнения : 655
Registration date : 08.08.2007
Character sheet
Име: Кирил
Хммм. За "Дядо Прас" ще кажа, че с повечко пари нещата щяха даса много близо до оригинала, като, разбира се, въобще не забравям факта, че филма е в главата на всеки читател...
Character sheet
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|