Паулу Коелю
4 posters
Страница 1 от 1
Паулу Коелю
Хмм... Малко ми е странно да повдигам тази тема във форум на Тери Пратчет, но от друга страна ми е страшно любопитно какво мислите.
Книгите са изключително поучителни, стига да вникнете в смисъла, което пък не е чак толкова трудно (все пак аз успявам, значи всеки трябва да може...).
На задната корица на всяка книга е написано кратко резюме на книгата и биография на автора, последното изречение от която гласи: "Паулу Коелю е най-четеният писател в България днес.". И за да бъда досадна както винаги, ще попитам какво значи това (въпроса е към онези, които са чели поне една книга*): че българите сме станали не толкова консервативни, че приемаме нови идеи за света, коренно различни от нашите? Аз поне не забелязвам такава промяна, колкото и да ми се иска...
*За онези, които не са чели: в книгите става въпрос за духовното, за пътя към себе си, за абстрактни и често пъти непонятни за хората неща като любовта, мечтите и щастието. Ето ви бегла представа и няколко заглавия: "Алхимикът" (първата, най-известна от всички книга), "Вероника решава да умре"(моята любима честно казано), "Захир"(стойностна, обяснява някои известни факти, като например защо хората постоянно се оплакват), "Войнът на светлината" (нещо като наръчник, потребен само на ония, които си ходят с книжка в джоба и търсят отговори на проблемите си там) и други.
Брей кво прави скуката с мен...
Книгите са изключително поучителни, стига да вникнете в смисъла, което пък не е чак толкова трудно (все пак аз успявам, значи всеки трябва да може...).
На задната корица на всяка книга е написано кратко резюме на книгата и биография на автора, последното изречение от която гласи: "Паулу Коелю е най-четеният писател в България днес.". И за да бъда досадна както винаги, ще попитам какво значи това (въпроса е към онези, които са чели поне една книга*): че българите сме станали не толкова консервативни, че приемаме нови идеи за света, коренно различни от нашите? Аз поне не забелязвам такава промяна, колкото и да ми се иска...

*За онези, които не са чели: в книгите става въпрос за духовното, за пътя към себе си, за абстрактни и често пъти непонятни за хората неща като любовта, мечтите и щастието. Ето ви бегла представа и няколко заглавия: "Алхимикът" (първата, най-известна от всички книга), "Вероника решава да умре"(моята любима честно казано), "Захир"(стойностна, обяснява някои известни факти, като например защо хората постоянно се оплакват), "Войнът на светлината" (нещо като наръчник, потребен само на ония, които си ходят с книжка в джоба и търсят отговори на проблемите си там) и други.
Брей кво прави скуката с мен...

angya- Брой мнения : 613
Registration date : 06.07.2007
Character sheet
Име: Angya
Раса: Върколак
Re: Паулу Коелю
Ами човекът като за начало се е скъсал да мисли и философства по тия теми....иначе на мен ми се струва доста отвлечен...четох Алхимикът..вярно доста добра е...започнах и Дневникът на един маг...но доста ми доскуча
Aurora Bolearis- Брой мнения : 52
Registration date : 26.07.2007
Character sheet
Име: Фурея Локър
Раса: -
Мда, щото Дневникът е най-скучната, която съм виждала... Не съм я чела, ама я почнах... Преди време. Май ще я чета скоро...
Character sheet
Ще рече, че в България има много манекенки.
Трябва да си в подходяща възрастова група, за да се впечатлиш.
Но какво пък- щом те кара да се замислиш, значи е подходящ автор.

Трябва да си в подходяща възрастова група, за да се впечатлиш.
Но какво пък- щом те кара да се замислиш, значи е подходящ автор.
Freki- Один ме чеше зад ушите
- Брой мнения : 292
Registration date : 13.07.2007
Character sheet
Име: Фреки
Хъхъ, да, права си... Ама тва за манекенките не е вярно: те повечето не са дост. умни, че да четат това... Макар че може и просто да се правят на умни...
Character sheet
Хъх, не знам, такъв е лафа, която и манекенка да запиташ какво чете в момента, ще ти отговори- последната книга на Паулу Коелю
Сигурно е някаква мода, знам ли. А може и наистина да четат, какво пък. Не знаем коя колко е умна

Сигурно е някаква мода, знам ли. А може и наистина да четат, какво пък. Не знаем коя колко е умна

Freki- Один ме чеше зад ушите
- Брой мнения : 292
Registration date : 13.07.2007
Character sheet
Име: Фреки
Хъ, за манекенките знам, че повечето са тъпи като талпи, макар че една братчедка е манекенка, обиколи света и си носеше учебниците с нея, взе си изпитите за 1-2 месеца всяка година и в момента има диплома (почти съм убедена че е за адвокат). Това не ми пречи да имам предразсъдъци...
Character sheet
Четох и "Дневникът на един маг". Хич не е толкова лошо, само началото ме убива... Ама то и началото на всички книги на Пратчет почват ужасяващо убийствено... Добре, че като почна книга и я чета до края...
Character sheet
Уви, четенето на Пауло Коелю стана изключително модно занимание. И като че ли това до известна степен открадна от въздействието на по-ранните книги като Алхимикът, Вероника и 11 минути.
Тези трите според мен са неговите най-добри, да не кажа шедьоврите.
Към тези прибавете и Войнът на светлината и събирате четирите най-стойностни книги на Коелю, според мен.
След това нещо започва да му се губи... Не знам... Ама не ми харесва.
Плюс това, както казах, е адски модно днес да се изпъчеш и да кажеш, че четеш Коелю без изобщо да разбираш какво говориш. А това никога не е хубаво...
Уук...
Тези трите според мен са неговите най-добри, да не кажа шедьоврите.
Към тези прибавете и Войнът на светлината и събирате четирите най-стойностни книги на Коелю, според мен.
След това нещо започва да му се губи... Не знам... Ама не ми харесва.
Плюс това, както казах, е адски модно днес да се изпъчеш и да кажеш, че четеш Коелю без изобщо да разбираш какво говориш. А това никога не е хубаво...
Уук...
Библиотекарят- Уук
- Брой мнения : 36
Registration date : 20.08.2007
Character sheet
Име: Библиотекарят
Раса: Орангутан
Аз мога да се изпъча и да кажа, че разбирам за какво говоря, не съм като моделките, дето не знаят(не всички моделки).
Вярно е, Алхимикът и особено Вероника са най-добри. А аз прочетох и 11 минути на английски, книгата е стойностна, но някак прекалява във всички насоки. Героинята чак изглежда нереална, а неговите всичките са били реални до момента. Знам ли...
Но от друга страна, няма как да разбера кое е най-стойностно без да съм прочела всичко, така че стискам зъи и давам нататък... Пък и рядко някоя книга ми е тъпа... Айде, аз отивам да уча.
Вярно е, Алхимикът и особено Вероника са най-добри. А аз прочетох и 11 минути на английски, книгата е стойностна, но някак прекалява във всички насоки. Героинята чак изглежда нереална, а неговите всичките са били реални до момента. Знам ли...
Но от друга страна, няма как да разбера кое е най-стойностно без да съм прочела всичко, така че стискам зъи и давам нататък... Пък и рядко някоя книга ми е тъпа... Айде, аз отивам да уча.
Character sheet
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|