Уика
+6
Оптимо
Psycho Kid
Gospojica Flituart
ReaperGirl
ogunche
Еск
10 posters
Страница 1 от 1
Уика
Какво е мнението ви за Уика? Самите вие практикувате ли, последователи ли сте? Ако не, какво мислите, за тези, които са?
Еск- Чирак на Смърт
- Брой мнения : 255
Registration date : 05.07.2007
Character sheet
Име: Вампс
Раса: Вампир
Re: Уика
Аз не знам за какво иде реч, може ли малко разяснения ?
ogunche- Брой мнения : 28
Registration date : 12.07.2007
Character sheet
Раса:
ВАМПС, МОЖЕ НАИСТИНА ДА ПОРАЗЯСНИШ МАЛКО, ИЛИ ДА ПУСНЕШ НЯКОЙ ЛИНК. НЕ МИСЛЯ, ЧЕ ИМАМЕ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ ВЪВ ФОРУМА, НО СЪМ СИГУРНА, ЧЕ НА ВСИЧКИ ЩЕ ИМ Е ИНТЕРЕСНО. (АЙДЕ БЕ, ПИТАЙТЕ *РЪЧКА ОСТАНАЛИТЕ*)
ReaperGirl- малката жетварка
- Брой мнения : 329
Character sheet
Име: DEATH
Раса: Антропоморфна персонификация -
Има последователи във форума!?
Ама защо още не сте се обадили, пишете!
Докато ви очакваме, ето едно линкче с мегакъса информация, че ако дам по-дълга от нета, ще се намери някой уиканец да ми се кара, че е сбъркана, а аз не съм спец, та по-добре да не пускам дълги глупости...
http://www.ohi.hit.bg/uika.htm
Ама защо още не сте се обадили, пишете!
Докато ви очакваме, ето едно линкче с мегакъса информация, че ако дам по-дълга от нета, ще се намери някой уиканец да ми се кара, че е сбъркана, а аз не съм спец, та по-добре да не пускам дълги глупости...
Еск- Чирак на Смърт
- Брой мнения : 255
Character sheet
Име: Вампс
Раса: Вампир
Мда...последователи има
Чак да практикувам стриктно и отговорно - не винаги имам тази възможност, но почитам и отбелязвам празниците и напълно възприемам философията на религията. Все пак говорим за най-старата съществуваща религия и върху това като факт не може да се спори. А аз съм си традиционалистка и почитам старото. 

Gospojica Flituart- Брой мнения : 26
Registration date : 16.07.2007
Character sheet
Раса:
Предпочитам хаос магията.: )
Не съм мног осведомена за Уика,само знам един ритуал за "пробуждане на магията в себе си",но не съм го пробвала.
Не съм мног осведомена за Уика,само знам един ритуал за "пробуждане на магията в себе си",но не съм го пробвала.
Psycho Kid- Брой мнения : 12
Registration date : 31.07.2007
Character sheet
Раса:
По едно време се занимавах с уика... Не ме влече, казано честно...
Твърде суеверна ми е, някак си - направи това, за да стане онова...
Но иначе помня, че доста ме беше запленила в началото... И като всяко примерно дете си имах олтарче ^^
Твърде суеверна ми е, някак си - направи това, за да стане онова...
Но иначе помня, че доста ме беше запленила в началото... И като всяко примерно дете си имах олтарче ^^
Оптимо- Брой мнения : 9
Registration date : 16.07.2007
Character sheet
Раса:
Суеверия! Това беше думата за малките ритуали, които сама си измислям и си правя и вярвам, че ще ми помогнат да стигна до целта си... До всяка цел...
angya- Брой мнения : 613
Registration date : 06.07.2007
Character sheet
Име: Angya
Раса: Върколак
Уика е ок ако започваш да се занимаваш с вещерство,но с времето се позчерпва,а книгите по въпроса започват да се повтарят.
Пратчет дава страхотни идеи за вещерството,като оставиш настрани хумора,сарказма и иронията.
Аз следвам една традиция,която няма нищо общо с уика,нарича се Hedge Witchcraft.Извинявам се,4е я пиша на англ,ама не знам как да я преведа добре на бг.
Доста се лутах из дебрите на уика и разните там подразделения,а доскоро си бях eclectic solitary,т.е. следваща своя собствена традиция и практикуваща сама,но в момента,в който ми попадна hedge i вече знаех,че това е което търся.
Ако някой се поинтересува:http://www.walkingthehedge.org
Ако имате въпроси-питайте,ако моге ще помогна.
В книжарниците няма литература за тази традиция,но книгите на Скот Кънингам са супер и си заслужават,всяка една от тях.
Вещерството за съжаление е придобило толкова негативно значение,че е трудно да се пребориш с предрасъдъците.
Уика го популяризира,комерсиализира и малко по малко го превръща в поредната религия за печелена на пари. И тук е проблема може би,че е РЕЛИГИЯ. Вещерството,такова каквото е в чистата си форма,не зависи от религиозната основа.Една вещица може да е християнка,будистка,мюсулманка или атеистка и пак да се нарича ВЕЩИЦА. Религията не е важна,защото вещерството е начин на живот и мироглед.

Пратчет дава страхотни идеи за вещерството,като оставиш настрани хумора,сарказма и иронията.
Аз следвам една традиция,която няма нищо общо с уика,нарича се Hedge Witchcraft.Извинявам се,4е я пиша на англ,ама не знам как да я преведа добре на бг.
Доста се лутах из дебрите на уика и разните там подразделения,а доскоро си бях eclectic solitary,т.е. следваща своя собствена традиция и практикуваща сама,но в момента,в който ми попадна hedge i вече знаех,че това е което търся.
В книжарниците няма литература за тази традиция,но книгите на Скот Кънингам са супер и си заслужават,всяка една от тях.
Вещерството за съжаление е придобило толкова негативно значение,че е трудно да се пребориш с предрасъдъците.
Уика го популяризира,комерсиализира и малко по малко го превръща в поредната религия за печелена на пари. И тук е проблема може би,че е РЕЛИГИЯ. Вещерството,такова каквото е в чистата си форма,не зависи от религиозната основа.Една вещица може да е християнка,будистка,мюсулманка или атеистка и пак да се нарича ВЕЩИЦА. Религията не е важна,защото вещерството е начин на живот и мироглед.

EsmeWeatherwax- Брой мнения : 13
Registration date : 03.12.2007
Character sheet
Име: Есме Вихронрав
Раса: Човек
vampire_girl написа:
Докато ви очакваме, ето едно линкче с мегакъса информация....
Без да целя да обидя някой - Подкрепям последната част от написаното , а именно : "Много християнски групи крайно засегнати от Уика, сравняват религията със Сатанизма и заявяват, че вещиците са дяволски поклоннички, горящи бебета, изричащи дяволски магии и други много отвратителни неща."

A_D_P_10- Брой мнения : 655
Registration date : 08.08.2007
Character sheet
Име: Кирил
Хахахахахахах,нищо ново.Християнството не е от най-отворената и развиваща се религия.Колкото за идеята за дяволопоклонничеството на вещиците....това е доста интересна тема,която няма нищо общо с вярата и поклонението на група жени,наричани вещици,а една чисто политическа измислица на Светата Църква да се пребори със свободомислещите жени,каквито са били и много от лечителките и мъдрите по селата.Преди Църквата да се намеси,жената е била уважавана и ценена,но по късно й се преписва ролята на грешна още от рождението си,прогонена от Едем задето е подмамила Адам да си хапне от плода на познанието и т.н,знаете приказката. Християнството е наложено с "огън и меч" и постоянна заплаха от Инквизицията.Мила картинка.В България не мисля,4е е имало гонения на вещици,но не съм търсила инфо по въпроса.
Character sheet
EsmeWeatherwax написа:Християнството е наложено с "огън и меч" и постоянна заплаха от Инквизицията.Мила картинка.
Има истина в това , но нима Християнството трябва да се обвързва само и единствено с Инквизицията , която в крайна сметка се появява далеееееч след възникването му !
Не знам с какво точно са се занимавали , а и кой съм аз че да ги съдя , но е много наивно да се твърди , че са били просто едни свободомислещи , добри , мъдри хора , видите ли бетер от майка Тереза , които съвсем несправедливо са били обвинявани в неща , строго противоречащи на техните инъче така миролюбиви и изначално хуманни вярвания !

Character sheet
Хехехе,значи смяташ,че милионите,изгорени на кладите,обесените,издавените,измъчваните...са вярвали в Сатаната?!,че са извършвали зверства?!Та сигурно 1/1000 от всички убити са били престъпници,да не говорим,че най големите престъпници се движат по горните стъпала на властта и са недостижими за Закона,но това е друга тема...
О,ама не знаеш ли,че неудобните хора,тези с неудобните идеи и възгледи са заклеймявани като Еретици,Сатанисти,Убийци,Зли...все етикети,с които да се покаже на "усреднения" гражданин,че не е хубаво да мисли много много със собствената си глава,ами да слуша какво му говори Църквата,Държавата,Управляващите...
Нима преди да дойде да ни спаси Църквата хората са тънели в грях и злоба?Че са принасяли в жертва невинни деца безнаказано и добре,че са светите отци,че да се намесят!Нима всичките мислители и учени,погубени по онова време са били "поклонници на Дявола" и "магьосници"?
Че толкова столетия жената е била подтискана и тормозена,възприемана за нисше същество и способно много повече на грях отколкото мъжа?Че е слаба и неспособна да разсъждава сама?Оправдаваш ли това?
Гоненията започват тогава,когато баячките,лечителките,гадателките и т.н. се превръщат в неудобни и конкуренция на Църквата.
То е същото да кажеш,че целия афганистански и иракски народ са терористи.
О,ама не знаеш ли,че неудобните хора,тези с неудобните идеи и възгледи са заклеймявани като Еретици,Сатанисти,Убийци,Зли...все етикети,с които да се покаже на "усреднения" гражданин,че не е хубаво да мисли много много със собствената си глава,ами да слуша какво му говори Църквата,Държавата,Управляващите...
Нима преди да дойде да ни спаси Църквата хората са тънели в грях и злоба?Че са принасяли в жертва невинни деца безнаказано и добре,че са светите отци,че да се намесят!Нима всичките мислители и учени,погубени по онова време са били "поклонници на Дявола" и "магьосници"?
Че толкова столетия жената е била подтискана и тормозена,възприемана за нисше същество и способно много повече на грях отколкото мъжа?Че е слаба и неспособна да разсъждава сама?Оправдаваш ли това?
Гоненията започват тогава,когато баячките,лечителките,гадателките и т.н. се превръщат в неудобни и конкуренция на Църквата.
Character sheet
Ами как да ви кажа, може и да не са терористи, обаче уважаемият Управляващ, г-н Джордж Буш се отнесе с всички като с терористи. Това, което направи в Ирак, е типичен пример какво прави властта с "неудобните".
Както и църквата. Която и да е църква. Може и джамия, или будистки храм ако искате. Също и всеки, който е на върха. Всъщност да си на върха е много по-трудно, отколкото да си невидима част от тълпата (без да си сив като нея). Защото стигнеш ли веднъж върха, повече не можеш да си позволиш да слезеш надолу, защото не ти се живее вече там...
Както и църквата. Която и да е църква. Може и джамия, или будистки храм ако искате. Също и всеки, който е на върха. Всъщност да си на върха е много по-трудно, отколкото да си невидима част от тълпата (без да си сив като нея). Защото стигнеш ли веднъж върха, повече не можеш да си позволиш да слезеш надолу, защото не ти се живее вече там...
angya- Брой мнения : 613
Registration date : 06.07.2007
Character sheet
Име: Angya
Раса: Върколак
EsmeWeatherwax написа:Хехехе,значи смяташ,че милионите,изгорени на кладите,обесените,издавените,измъчваните...са вярвали в Сатаната?!,че са извършвали зверства?!Та сигурно 1/1000 от всички убити са били престъпници,да не говорим,че най големите престъпници се движат по горните стъпала на властта и са недостижими за Закона,но това е друга тема...
Нищо подобно не твърдя , защото не разполагам с факти ! Както обаче и ти не можеш да подкрепиш със солидни доказателства , твърденията че само 1/1000 от убитите наистина са го заслужавали ! Съотношението може да е много по-различно !

Може би съм създал грешно впечатление , че едва ли не съм ФЕН на Инквизицията !

Съгласен съм с теб относно отношението към жените в миналото , а и едва ли има някой , който да не го признава ! В днешно време полюсите малко се обърнаха ! Съвременнта жена едва ли има нужда от престъпно големият брой феминистки организации

Политиката на оня Храст пък въобще , няма да коментирам , имайки впредвид "чистата и свята обич" , която изпитвам към янките !

Character sheet
EsmeWeatherwax написа:Уика е ок ако започваш да се занимаваш с вещерство,но с времето се позчерпва,а книгите по въпроса започват да се повтарят.
Уика го популяризира,комерсиализира и малко по малко го превръща в поредната религия за печелена на пари. И тук е проблема може би,че е РЕЛИГИЯ. Вещерството,такова каквото е в чистата си форма,не зависи от религиозната основа.Една вещица може да е християнка,будистка,мюсулманка или атеистка и пак да се нарича ВЕЩИЦА. Религията не е важна,защото вещерството е начин на живот и мироглед.![]()
Съгласна

Ще дадеш ли още малко инфо за hedge witchcraft ?
Пробвала ли си нещо от ритуалите или каквото там?
scarlet_witch- Брой мнения : 46
Localisation : Hell , Sin City , Past The Point of No Return , In The House of Secrets
Registration date : 20.08.2007
Character sheet
Име: Ели
Раса: Антропоморфна персонификация
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|